2011 sadlade Ann-Sofie Hermansson, grundare till Smart in the dark om för att bygga vidare på sin företagsidé som föddes den där mörka kvällen i november: Att utveckla och designa snygga och säkra reflex-accessoarer som människor vill bära.

Reflexerna som fanns på marknaden var helt enkelt för gula eller för barnsliga. Och hon tröttnade på att tvingas välja mellan att vara stilig eller säker. Ann-Sofie bestämde sig då för att skapa en ljusare framtid med snygga reflexer som man stolt ville bära – till jobbet, festen och på fritiden. Bakom varje produkt i sortimentet finns det en innovativ tanke som bygger på tre enkla ord synbarhetsäkerhet och stilfulhet.

Nu var utmaningen att förverkliga idén om snyggt designade och säkra reflexer.
2014 lanserades den första kollektionen, Nordic Silver Collection. En spännande kollektion reflexaccessoarer med nordiska mönster. Responsen blev över förväntan och en ny fas i företagsutvecklingen tog vid. Reflexkollektionen utvecklades från att bara innehålla ett bälte till att sprida ljus i mörkret på mössor, väskor och andra accessoarer.

Sedan start har passionen alltid varit att få människor att vara rädda om sig och sina nära i trafiken. Så var smart och se till att synas i mörkret!

Det har varit hårt arbete. Att gå från idé till färdig produkt tog drygt tre år. Att först få folk att tro på mitt koncept och sedan få till alla produktdetaljer har inneburit  flera resor till fabriker runt om i Europa. 

Jag ville verkligen inte kompromissa med något.- varken design, funktion eller kvalitet. Mina krav har varit höga och det har kostat på. Men det har också varit värt det. Jag är superglad att vi i dag kan erbjuda  CE-märkta kvalitetsreflexer i nordiska mönster .

Dessutom har jag genom åren fått många nöjda kunder som tack vare mina reflexer går säkrare på stadens gator.

Ann-Sofie Hermansson, grundare Smart in the dark