Designade reflexer för din säkerhet

Visste du att 40% av alla bilolyckor med fotgängare sker i mörker i tätbebyggt område? För att du ska känna dig säker i trafiken och synas i alla lägen har vi skapat och designat reflexprodukter som bygger på tre enkla ord synbarhet, säkerhet och stilfullhet. Tanken är att du ska vilja bära dem både till fest, jobb och på fritiden. Att använda reflexer är ett enkelt och smart sätt att synas i trafiken. Här kan du läsa om vår syn på säkerhet. Och dessutom få ett och annat tips!

Reflexer som räddar liv

Våra reflexer gör att du syns i mörker på över 125 meters håll. De är tillverkade i 3M Scotchlite som är ett av de säkraste och bästa reflexmaterialen på marknaden. Samtliga produkter är testade hos SP, numera RISE (Research Institutes of Sweden), och certifierade enligt EN 13356 (personreflexer). Alla våra reflexer är CE-märkta.

Gymbag i vattenavvisande svart tyg med en reflexslinga i mönstret norrsken nertill. Handtag.

Reflexer från topp till tå

I kollektionen finns fem reflexmönster i nordiskt tema – Hjortron, Fläta, Fjälltopp, Norrsken och Lingon. Du hittar dem på allt från topp till tå. På mössor och väskor, bälten, sjalar och armband. Även som en smart accessoar att ha på väskan. Kolla in kollektionen i vår webbshop.

Tips för att synas bra i trafiken:

  • Bär reflexer på både höger och vänster sida
  • Bär reflexer som gör dig synlig från alla håll.
  • Bär reflexer på rörliga delar som armar och ben
  • Använd en CE-märkt reflex som Smart in the dark
Kvinna i sjal med reflex i mönstret norrsken, I melerad grå färg. Bomullsmössa, Antracit med mönstret norrsken i reflex

Polisen Tess uppmanar: Använd reflex, det kan rädda ditt liv!

Terese Lago är områdespolis i Malmö. Hon är mycket ute på skolor och fritidsgårdar för att pratar om hur det är att arbeta som polis.

Men hennes jobb som områdespolis innefattar även spaning och ingripandeverksamhet, d v s att åka på akuta ärenden till personer som behöver hjälp.

Läs vidare

Fyra säkerhetstips om reflexer

Idag saknas reflexen på mångas höst- och vinterklädsel. Vi hänger reflexer på våra barn, men glömmer bort reflexerna på våra egna kläder. Istället går vi ut i svarta vinterkläder i tron att närmaste lyktstolpe ska signalera vår närvaro till bilisten.

Läs vidare
Bomullsmössa i svart med reflexmönstret norrsken runtom. Rak ärmreflex med mönstren norrsken.
Bomullsmössor i burgundy och svart med reflexmönstret hjortron och norrsken runtom. Rynkade ärmreflexer med mönstren norrsken och hjortron.

En säkrare värld

Vi befinner oss i en ny situation idag när vi vistas ute både i stan och på landsbygden.

Läs vidare

Rawness testar Smart in the dark reflexer

Rawness är en portal som tar upp produkter och annat som inspirerar till en aktiv livsstil.

Läs vidare