Varm reflexmössa och armreflex från Smart in the dark på kvinna

Reflexkläder – tips på reflexplagg som gör dig synlig i mörkret

Reflexplagg och olika reflexer till kläder är ett fantastiskt bra sätt att bli synlig mörka kvällar utomhus! Idag har reflexprodukter för kläder fokus på mode och stil – det finns därför alla anledningar att bära dessa årets alla kvällar, oavsett utomhusaktivitet. Reflexkläder gör att du syns i trafiken och de finns i olika varianter för både vuxna och barn. Läs Smart in the darks tips på snygga och funktionella reflexkläder som gör dig synlig i mörkret!

Vad är fördelarna med reflexkläder?

Fördelarna med reflexkläder är många. Först och främst är reflexer på dina kläder en billig livförsäkring. Att vara synlig i mörkret ute i trafiken kan vara skillnaden på liv och död. Det kanske låter dramatiskt, men är dessvärre sant. Årligen omkommer alldeles för många gångtrafikanter i trafikolyckor. Flera av olyckorna hade kunnat undvikas om de bar reflex, vilket du kan läsa mer om på Trafikverkets hemsida.

Om du inte bär reflex ser inte bilföraren dig förrän bilen är så nära som 25 meter. Bär du reflexkläder kan bilens lyktor upptäcka dig redan på 125 meters håll!

Det finns många funktionella och snygga reflexplagg på marknaden idag, och det är enkelt att integrera smarta reflexprodukter till din befintliga klädsel. Borta är tiden då det bara fanns plastiga reflexbrickor och knallgula varselvästar. Reflexmodet är verkligen här för att stanna, och det satsas mer och mer på snygga och stilrena kläder med reflex. Idag finns synliga kläder som passar alla – vuxen, ungdom och barn!

Reflexmössa i olika färger på ungdomar

Tips på reflexkläder från topp till tå

För att vara synlig i trafiken på bästa sätt bör du bära reflexer från topp till tå. Tur är väl då att det finns så många snygga och smarta reflexkläder på marknaden idag. Vid val av kläder med påsydda reflexdetaljer bör de sitta runt om plagget för bästa synlighet – och reflexmaterial av hög kvalitet reflekterar allra bäst.

  • Reflexmössa. En mössa med reflex både värmer och gör att du syns väl i mörkret. Med reflexmaterial runt om blir mössan ett både praktiskt och smart reflexplagg. Idag finns mössor för både vuxna och barn som passar vardag som träning. Är det riktigt kallt ute bör du ha en varm reflexmössa med ull eller fleece. Varmare dagar kan du bära en tunnare mössa i bomull eller en träningsmössa med reflex för löpning och andra sportaktiviteter.
  • Reflexpannband. Ett annat smart reflexplagg är pannband med reflex runt om. Du värmer öron och huvud samtidigt som du syns bra i trafiken. Ett pannband är dessutom lätt att ta med sig då du enkelt får plats med det i jackfickan.
  • Reflexsjal. En reflexhalsduk eller reflexsjal kan du vira runt halsen kalla dagar. En sjal med reflex har reflexmaterial som går runt om sjalen – både snyggt och praktiskt! Sjalen blir därför som en modeaccessoar till din klädsel, vilken du kan bära både till vardag och fest året om.
  • Reflexbälte. En annan smart produkt är ett bälte med reflex. Ett bredare skärp med reflexmönster runt om är ett snyggare alternativ till reflexväst, och bältet kan du enkelt bära med dig i jackfickan eller väskan. Bältet gör att du syns väl då bilens lyktor är riktade i vår midjehöjd, vilket gör dina promenader säkrare.
  • Reflexjacka. En reflekterande jacka finns för både sport och fritid. Jackor som är tillverkade helt i reflextyg, och jackor med påsydda reflexdetaljer. En reflexjacka är ett smart reflexplagg som gör att du syns bra när du rör dig.
  • Reflexväst. Det finns andra västar är knallgula varselvästar. Om du vill bära mer moderiktiga reflexkläder finns västar i sobrare färger och stilren design för både vardag och träning. Västarna med reflex kan vara med eller utan foder, och är ett smidigt plagg att dra på utanpå en tröja eller tunnare träningsjacka.
  • Reflexbyxor. Oavsett om du behöver arbetsbyxor med reflex, eller snyggare vardagsbyxor, finns det reflexbyxor för alla tillfällen på marknaden idag. Träningsbyxor med reflexdetaljer, outdoorbyxor med reflex och snygga vardagsbyxor i reflextyg.
  • Armreflex. Om du inte vill bära plagg med insydda reflexdetaljer finns smarta armreflexer som du enkelt trär ovanpå jackan eller tröjan. Reflexaccessoar med kardborre eller resår är en smidig form av avtagbara reflexer till kläder. Använda dem som en snygg detalj till din outfit samtidigt som du lyser upp i mörkret!
  • Benreflex. Reflexer som du enkelt sätter ovanpå dina byxor gör att du syns väl när du rör dig. En bil kan lättare uppfatta dig om du bär reflex på kroppens rörliga delar såsom armar och ben. Därför är reflex till benen en smart och synlig accessoar när du är ute i kvällsmörkret.

Reflexbälte från Smart in the darkpå kvinna i mörker

Satsa på reflexkläder i hög kvalitet!

Det är viktigt för din egen säkerhets skull att satsa på reflexkläder i hög kvalitet. Ett billigare reflexplagg går förvisso att hitta överallt – men de reflexmaterialen håller inte alls lika länge. Reflexplagg med enklare reflexmaterial har heller inte lika bra synlighet i mörkret, speciellt inte vid dålig sikt som regnväder.

Det är inte bara mängden reflex som avgör hur bra du syns – utan hur bra reflektionsgrad det är på materialet – och hur du bär reflexen.

Var observant när du köper en reflexprodukt och kolla dem med jämna mellanrum efter användning. Om du köper plagg med sämre kvalitet av reflexmaterial kan reflexen nötas bort redan efter ett fåtal tvättar. Det blir varken säkert i trafiken eller snällt för miljön. Kvalitetsreflexer på dina plagg håller i lång tid, innebär högre säkerhet samt minskad slit-och-släng-konsumtion!

Var ska jag placera reflexerna på kläder?

För att synas på bästa sätt bör du bära reflex runt om kroppen, så att du blir synlig från alla håll. Det är extra viktigt att reflex på kläder sitter på kroppens rörliga delar, det vill säga armar och ben. Tänk även på att bilens lyktor träffar dig på mitten av kroppen – därför är det smart att ha reflekterande material på jackan, västen eller ett reflexbälte i midjan. Om du använder avtagbara reflexaccessoarer såsom arm- och benreflex bör även de ha reflekterande material runt om. Läs mer om hur du kan bära reflex, i vår artikel 5 tips på hur du smart och snyggt kan bära reflex.

 

Vill du se hela vårt sortiment av snygga reflexkläder för dam, herr och barn som lyser upp i mörkret?

Smart in the darks webbshop