5 tips på hur du smart och snyggt kan bära reflex

Det finns egentligen ingen anledning till att inte bära reflex i trafiken. Ändå är det en stor andel av befolkningen som inte bär reflex. Vi är till exempel bättre på att förse våra småbarn med reflex än oss vuxna. Det vill vi på smart in the dark ändra på. Tycker du de är bökiga, krångliga och passar inte alls din stil? Lugn vi har svaret på hur du enkelt och snyggt bär reflex. Här kommer fem tips på hur du kan bära reflex och ändå vara rätt klädd.  Smart, snyggt och säkert helt enkelt.

1. Reflexer till kvälls- och morgonpromenaden

Ett bra sätt att börja och avsluta dagen är att gå en promenad. Gärna i sällskap med en vän eller partner. Att både få till rörelse och en pratstund ger energi och glädje. Reflexbältet fäster du enkelt runt midjan och förutom att du syns tydligt från alla håll värmer reflexbältet då den drar åt jackan så att inte kall luft kommer in. Reflexbältet ersätter reflexvästen och blir som en fin accessoar till jackan. Komplettera gärna med en av våra reflexmössor.

2. Reflexer till jobbet

Kanske tänker du inte på att du bör bära reflex när du går till jobbet. Du skall bara parkera bilen, gå sista biten och det är lätt att tänka på att reflexer inte behövs. Men oavsett om du kör bil eller åker buss så bör reflexer bäras så fort du rör dig där det finns bilar. Vi vet alla hur svårt det är att se någon på en parkeringsplats eller ett övergångsställe.

Vi rekommenderar armreflexerna både rynkad armreflex och rakt reflexband att sätta på jackan du bär till jobbet. Tanken är att reflexen skall kunna sitta på dygnet runt under den period av året som du rör dig ute i mörkret. Så att du aldrig hamnar i ett läge att du glömt reflex. Reflexerna finns i flera olika mönster och färger och vi hoppas du hittar din favoritreflex!

3. Reflex på cykelturen

Att cykla till jobbet och på fritiden har blivit mer och mer populärt oavsett om du bor på landsbygden eller i stan. Förutom en säker cykel och cykelhjälm så är reflexer viktigt att bära på cykeln. För bästa säkerhet bör reflexer användas på rörliga armar och leder. Då har bilisten lättast att upptäcka dig, vilket blir extra viktigt på cykeln. Våra reflexer till ben har en bred mönsterkant av reflex runt produkten. Reflexen skyddar dessutom dina nedre byxben från att bli smutsiga och blöta när vädret är ostabilt. Komplettera benreflexerna med reflexer till jackan och gärna bältet. Då vet vi att du syns bra från alla håll. Att du dessutom bär reflex på benen som rör sig när du trampar ökar chansen att bilisten ser dig i god tid.

4. Reflex till festen eller middag på stan

Att ta på sig reflexer när träningskläder skall på, det är mer självklart. Men hur klär du dig med reflex när du bär finkappan, skinnjackan och den snygga handväskan? Går det att integrera design och säkerhet fullt ut? Ja, säger vi!

Kanske tillhör du dem som väljer bort de traditionella reflexerna för att mode och design och att klä sig snyggt är viktigare? Det är inte så kul att gå med en gul hängande apa när man har klätt upp sig. Vi tipsar om att klä upp dig med reflexsjalen som blir en snygg silver accessoar till jackan. Visste ni tex att smart in the dark bars till nobelmiddagen 2015? Nedan är Christer Sturmark på väg till Nobelmiddagen bärandes reflexband i mönstret Norrsken.

5. Reflex till skolan eller universitetet

När vinden bit er och kylan är framme värmer våra reflexmössor dig när du är på väg till mötet eller universitet. Oavsett om du går hela vägen eller från bussen så är det skönt att skydda öron och huvudet från kylan. Med våra reflexmössor på bär du enkelt reflex samtidigt som du håller dig varm. Komplettera gärna reflexmössan med en av våra väskor. Ofta har du säkert med dig det lilla extra där du kan förvara både vantar, tröja och mössan. Vädrat växlar och det är inte alls säkert att det är samma väder när du är på väg hem. Reflexväskan är perfekt att förvara det extra i samtidigt som den håller dig synlig i trafiken.